Schrijf je in voor één van onze infosessies of evenementen!

Events-blok 4-trainingen
Trainingen

Tijdens de 8-daagse YouthStart training worden 10 tot 15 jongeren door 2 trainers begeleid. Dankzij deze training ontwikkelen de jongeren niet alleen de nodige ondernemingszin maar ook nuttige ondernemersvaardigheden. Vanuit hun persoonlijke talenten en dromen ontwikkelen ze een realistisch en innovatief bedrijfsidee. Dat idee werken ze dan weer uit in een marketing- & financieel plan, dat ze op de laatste trainingsdag presenteren aan een adviesraad. Of ze achteraf daadwerkelijk het businessplan realiseren, is bijkomstig. Het belangrijkste hebben ze namelijk al op zak: een ondernemersmentaliteit en het officiële YouthStart-certificaat, natuurlijk!

Wil jij ook zo’n YouthStart training volgen? Stuur ons dan een berichtje.

YouthStart certificatie
Certificaties

Op de laatste trainingsdag presenteren de jongeren hun businessplan aan een publiek en een adviesraad. In ruil voor hun inzet ontvangen ze het YouthStart-certificaat, waarvan de waarde wordt erkend in de bedrijfs- en de academische wereld. En terecht! Het is een bewijs van praktische bedrijfskennis, positieve attitudes, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Wil jij de jongeren een hart onder de riem steken en een certificatie bijwonen? Stuur ons een berichtje. Wij zoeken met plezier voor je uit waar en wanneer dit het best past.


Events-blok 1-evenementen
Evenementen

Op de jaarlijkse YouthStart Entrepreneurial Day presenteren jongeren hun businessplan aan het grote publiek. De YouthStart-jongeren die hieraan deelnemen kunnen zich zo plaatsen voor de internationale competities. Tijdens de jobbeurs komen jongeren in contact met onze sponsors. En wie weet kunnen ze zelfs met Hare Majesteit de Koningin spreken over hun plannen en dromen…

De YouthStart Entrepreneurial Day gaat door op 17 oktober. Wil je graag aanwezig zijn? Stuur ons dan een berichtje.

Events-blok 3-competities
Competities

Gecertifieerde YouthStart jongeren kunnen elk jaar meedoen aan 3 grote competities, met als start de Nationale Businessplan Competitie. Deze gaat dit jaar door op 17 oktober tijdens de YouthStart Entrepreneurial Day. De winnaars van de Nationale Businessplan Competitie mogen deelnemen aan de Europese competitie en eventueel nadien aan de Global Showcase, die meestal in New York plaatsvindt. We hoeven je vast niet te vertellen wat een eer het is om Global Entrepreneur & Global Trainer of the Year te worden!

 

Nu hoor je het eens van iemand anders…

 • “YouthStart weet dat in ieder persoon een ondernemend karakter schuilt, dat enkel gevormd moet worden. De training is van een indrukwekkend niveau! Ik zou het aan iedereen aanraden: iedereen die op zoek is naar zelfontwikkeling, zowel binnen als buiten de businesswereld! In het begin is het heel confronterend, maar dankzij de begeleiding van de inspirerende trainers wordt het EASY! Schreeuwen, lachen, huilen, doorzetten, halleluja... al die emoties maken de training nog intenser. ☺ Dankzij YouthStart zijn mijn presentatieskills nog beter geworden en werk ik ook doelgerichter. Vandaag pas ik deze vaardigheden toe in mijn dagelijks werk. Als ik, Wali Sediqi, het kan doen, dan kan jij het ook!”
  Wali Sediqi
  YouthStart Alumnus
 • “In het begin zag ik het niet helemaal zitten door de grote hoeveelheid informatie, maar door de goede begeleiding en motivatie van de trainers begon ik het bos door de bomen te zien. Mijn project kreeg dan ook stap voor stap vorm. Mijn doofheid was geen hinderpaal, ik werd aanvaard zoals ik ben en ik kreeg extra hulp waar nodig.  Ook het spreken voor een groep verliep steeds vlotter. Op deze manier kon ik ook aan de anderen tonen dat ik, ondanks mijn beperking, toch heel wat kan bereiken. Dit werd nog eens bevestigd door mijn selectie voor de nationale finale en vervolgens door het behalen van de publieksprijs waardoor ik mij ook mocht bewijzen op Europees niveau in Sofia. Mijn besluit: als je de kans krijgt om de YouthStart training te volgen, dan moet je deze ook grijpen. Het laat je groeien op alle vlakken. Bedankt YouthStart voor alle kansen!”
  Phebe Verstraeten
  YouthStart Alumnus
 • "Ik geef graag trainingen om ondernemingszin op te wekken bij en initiatieven te ondersteunen van kanszoekende jongeren. Om bij te dragen aan de mogelijkheden van elke deelnemer die mijn pad kruist. Trainer zijn, is een reis naar het innerlijke van de jongeren en dat mogen doen, motiveert enorm!”
  Lydie Amici
  YouthStart trainster
 • “YouthStart is voor ons een absolute meerwaarde. Dankzij YouthStart worden onze jongeren geboost en wordt hun zelfbeeld opgekrikt. Hierdoor kan de lat ook hoger gelegd worden. Alle leerkrachten zijn heel tevreden over de samenwerking met YouthStart.”
  Ludo Viaene
  Coördinator CLW Campus Petrus en Paulus Oostende
 • “De huidige generatie jongeren staat voor ongekende technologische, sociale en economische veranderingen. In deze context hebben zij handige en veelzijdige vaardigheden nodig om te kunnen strijden voor zinvolle werkaanbiedingen. De Citi Foundation richt zich naar opleidingen die jongeren helpen het onderwijs te koppelen aan leidinggevende vaardigheden. Daarom is YouthStart een sterke partner voor de Citi Foundation in België. Door hun efficiënte, effectieve en innovatieve programma dat de ondernemerszin bij de jongeren aanwakkert en hen helpt hindernissen te overwinnen en hun volledige potentieel te realiseren, levert YouthStart wat wij ambiëren.”
  Lars Seynaeve
  Citi Fondation
 • “Het is een fantastische kans voor ons jong publiek om YouthStart trainers te ontmoeten alsook hun manier van trainen. Ze bieden ons kwaliteitswerk en onze jongeren verdienen het om het YouthStart aanbod te verkrijgen. Het is een ongelooflijke ervaring om tijdens de certificatie het resultaat te zien dat werd verkregen na slechts een beperkt aantal dagen training. Vandaag heb ik maar één doel voor ogen: deze ervaring hernieuwen met YouthStart samen met een nieuwe groep jongeren.”
  Dominique Bernard
  CPAS Braine-l’Alleud
 • “In december vorig jaar kreeg ik de kans om te fungeren als jurylid van de YouthStart Businessplan Competitie. Deze ervaring was uitzonderlijk voor mij. Ik vond het geweldig  om die jongeren zo gepassioneerd over hun project te horen vertellen en te zien hoe ze uit hun comfortzone traden terwijl ze toch nog steeds plezier hadden. Het was een echte mooie ervaring en ik dank hierbij YouthStart”
  Corentin Scarcez
  EY
 • “Zelf heb ik alle kansen gekregen in het leven. De YouthStart jongeren hebben deze ‘gelijke’ kansen niet gekregen. Nochtans hebben ook zij een sprankelend potentieel dat verdient gezien, gehoord en doorgegeven te worden. Ik ben een gepassioneerd activator van het onbenut potentieel en geef hen graag mijn ‘goesting’ door om hun eigen leven in handen te nemen en te ondernemen vanuit wie ze zijn.”
  Caroline Dobbeleir
  YouthStart trainster

Met de gewaardeerde steun van:

Met dank aan

 • teamdigital