Skip to main content

27 september 2022 – De aankondiging is officieel: Bart De Bondt geeft op 1 november de fakkel door aan René Philips, na vijf jaar aan het hoofd van YouthStart Belgium te staan.

Tot voor kort was René Philips senior partner bij KPMG, waar hij zowel internationale als nationale functies had, met een sterke focus op human resources. Hij speelde een leidende rol bij de invoering van diversiteit, inclusie en andere waarden in de bedrijfscultuur. René is altijd zeer begaan geweest met de ontwikkeling van jongeren. Daardoor werd zijn interesse voor YouthStart aangewakkerd. Overtuigd door het werk van de organisatie heeft hij enkele maanden geleden de training “Train de Coach” gevolgd om één van de YouthStart-coaches te worden.

Gaëtan Hannecart, voorzitter van de raad van bestuur: “Met René Philips komt een ervaren leider met een bewezen maatschappelijk engagement aan het hoofd van YouthStart. Als Raad van Bestuur kijken wij er enthousiast naar uit om, samen met René en alle betrokkenen, de komende jaren YouthStart verder uit te bouwen. Er liggen uitdagingen in het verschiet, waaronder onze wens om ons aanbod uit te breiden door samenwerkingen met andere partners aan te moedigen en zo onze impact verder te versterken. Wij zijn er zeker van dat René zijn stempel zal kunnen drukken op dit project, samen zetten we onze missie voort om alle jongeren, die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, gepast te ondersteunen.”

De Raad van Bestuur is Bart De Bondt bijzonder dankbaar voor de zeer positieve dynamiek en de opmerkelijke resultaten van de voorbije jaren. “We hebben alle begrip voor zijn keuze en wensen Bart het allerbeste toe. Het is dankzij hem dat we elk jaar ongeveer 1.000 jongeren in heel België kunnen ondersteunen”, zegt Gaëtan Hannecart.

Leave a Reply