Vacature

Community Builder

Community Builder bij vzw YouthStart

Weet jij als geen ander wat er nodig is om een community op te zetten, samen te brengen en te behouden? Heb je inzicht in de leefwereld van kanszoekende jongeren? En een passie voor het ondersteunen van duurzame projecten? 

YouthStart is op zoek naar een community manager die op vrijwillige basis onze organisatie wilt ondersteunen. Als community manager sta je in voor het opzetten van onze YouthStarters-community, maar wat is het doel van deze community? Hiermee willen we de relatie die YouthStart met de jongeren heeft opgebouwd tijdens de 8-daagse training onderhouden. Door spontane interactie willen we de jongeren bij YouthStart betrekken: jongeren kunnen met elkaar en met YouthStart in dialoog gaan, vragen stellen, hun verhaal delen, enzovoort. 

We willen alle jongeren die hun YouthStart certificaat hebben behaald de kans geven om echte ambassadeurs te worden, echte YouthStarters, die niet alleen hun verhaal delen in de groep, maar ook aan andere jongeren die zich verloren voelen en op zoek zijn naar kansen. Op die manier kunnen wij onze opleiding meer bekendheid geven en meer jongeren aanmoedigen zich bij ons aan te sluiten. Zo kickstarten we hun toekomst! 

Je hoeft dit natuurlijk niet helemaal alleen te doen. Wij hebben namelijk twee marketing- en communicatieverantwoordelijken die een goed inzicht hebben in onze online doelgroep en de interactie die reeds met onze YouthStarters gebeurt. Zij kunnen je indien je dat nodig vindt ondersteunen bij je initiatieven om de perfecte community uit te bouwen.

Over YouthStart

YouthStart doet kanszoekende jongeren in België al meer dan 23 jaar opnieuw in zichzelf geloven via een kortdurende, innovatieve training, zodat ze ondernemer worden van hun eigen leven. YouthStart werkt daarbij nauw samen met de bedrijfswereld, sociale organisaties en onderwijsinstellingen. Uit een recente VUB-studie blijkt dat YouthStart een erg hoge impact heeft: meer dan 70% van de kanszoekende jongeren die de YouthStart training hebben gevolgd, vindt een job of gaat (terug) studeren.

Op jouw to-do-lijst

 • Maken van een plan van aanpak voor het opzetten van de community.
 • Uitvoer van het plan van aanpak als verantwoordelijke, hierbij krijg je de nodige ondersteuning van ons communicatieteam.
 • Activeren en managen van de community teneinde de community levend te houden met creatieve en doelmatige inhoud; Hierbij zoek je de balans tussen inhoud die vanuit YouthStart verteld moet worden en inhoud die de community graag wil hebben.
 • Zorgen dat er op een respectvolle manier gecommuniceerd wordt binnen de community.
 • Rapporteren over de werking en vooruitgang van de community.

Jouw troeven

 • Een hart hebben voor onze kanszoekende jongeren;
 • Ervaring met het opzetten van een community is een pluspunt
 • Enige ervaring met online/offline modereren van groepen is een pluspunt
 • Je bent creatief met taal en je schrijft foutloos Nederlands/Frans
 • Je bent een initiatiefnemer, die zelfstandig positieve acties kan ondernemen
 • Je bent gedreven en altijd op zoek naar verbeteringen
 • Je hebt een flexibele instelling
 • Enige ervaring  met de doelgroep “kanszoekende jongeren” is een pluspunt
 • Je communiceert op een respectvolle, diplomatische en neutrale wijze met een open geest voor alles wat in de community gedeeld wordt

What’s in it for you?

Je werkt samen met een team van 10 vaste collega’s en 80 trainers. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen terwijl je tegelijk je steentje bijdraagt aan een betere wereld (goede karma – check!). Je bent voor ons een erg belangrijke persoon omdat een levende community bouwen voor YouthStart cruciaal is. Je doet deze opdracht als vrijwilliger en krijgt daarvoor ook een vrijwilligersvergoeding.

We zijn op zoek naar een sterke vrijwilliger die bereid is zich hiervoor 1 à 2 dagen per week in te zetten

Kan jij niet wachten om je aan te sluiten bij ons topteam? Stuur dan meteen je CV en motivatiebrief door naar lieke.leleu@youthstart.be. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

CONTACTPERSOON

Lieke Leleu

Project & QA Manager

Stuur een mail