Skip to main content

De training die jou een kickstart geeft

Zelfstandige worden

De gratis YouthStart training

Is jouw droom om een eigen bedrijf te starten? Misschien heb je dan al een duidelijk idee, of misschien wel meerdere. YouthStart kan jou helpen om je eigen zaak te starten. Tijdens de training stel je een fictief businessplan op, gebaseerd op jouw passies, dromen en talenten. Met behulp van verschillende tools en ondersteuning van twee coaches werk je dit plan uit. Je kruipt in de huid van een echte ondernemer: van het idee tot de marketing en het financiële luik. Zo krijg je een goed zicht op hoe je zelfstandige kan worden en wat je allemaal nodig hebt om je onderneming te starten

Je leert er ook nog heel wat andere dingen, zoals digital skills. Via persoonlijkheidstests zal je jouw sterke én zwakke punten. Al deze nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten helpen jou om je eigen onderneming te kunnen starten! Bovendien ontvang je het erkende YouthStart-certificaat, powered by Antwerp Management School en HEC Liège. Als laatste onderdeel van de training stel jij jouw businessplan voor aan een jury. Je verbetert zo presentatie skills, waardoor je steviger in je schoenen staat. Dit zal je later ook zeker helpen bij het aanwerven van klanten

Wil jij dus je eigen zaak starten, maar weet je niet goed waar beginnen? YouthStart geeft je een duwtje in de rug en wie weet ben jij binnenkort wel zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep! 

VIND EEN TRAINING IN JE BUURT

Iets voor jou?

De YouthStart training is een gratis training voor jongeren:

 • van 16 tot 30 jaar oud
 • die niet werken en niet naar school gaan
 • en geen diploma of maximum een diploma secundair onderwijs hebben
  (of een diploma hoger onderwijs dat niet wordt erkend in België)

Tijdens de training

 • Leer je jouw talenten kennen
 • Ontwikkel je jouw eigen project
 • Scherp je jouw basiskennis en vaardigheden aan
  (digital skills, soft- en hard skills)
 • Ontdek je wat jouw sterktes & zwaktes zijn
 • Leer je jezelf en jouw project presenteren
 • Kom je te weten wat je onmiddellijk en in de toekomst wilt doen
Schrijf je in

Hoe ziet de training eruit?

DAG 1

Ik start mijn zoektocht naar wie ik ben en wat mijn talenten en passies zijn.

DAG 2

Ik ga van start met een droomproject waarvan ik weet dat ik er voldoening uit zal halen. 

DAG 3

Ik denk dieper na over de praktische kant van mijn project: klanten, concurrentie, budget, enzovoort.

DAG 4

Verantwoordelijkheidszin, teamwork en zelfcontrole zijn belangrijke skills als ondernemer, dit leer ik door mijn project verder uit te werken.

DAG 5

Ik focus me op de sterktes en leer omgaan met de zwaktes van mezelf en mijn project.

DAG 6

Ik zie welke kansen er zijn en met welke valkuilen ik rekening moet houden om mijn project uit te voeren. 

DAG 7

Ik leer mezelf en mijn project te presenteren, ik hou rekening met de details want dit is enorm belangrijk voor toekomstige klanten. 

DAG 8

Ik presenteer mijn droomproject voor professionals en ontvang het YouthStart certificaat!

Ontdek het verhaal van Shauni

Nadat Shauni thuis was beland met een burn-out, besloot ze om de YouthStart training te volgen. Ze wist dat ze niet terug naar een gewone job wou, maar voor zichzelf iets wou opstarten. De ideeën raasden door haar hoofd: een B&B met wellness, een tehuis voor verwaarloosde dieren, een schoonheidszaak, een kinderboerderij,… Maar wat moest ze nu kiezen? 

Tijdens de training kreeg ze de kans om écht na te denken over haar project, welke projecten zijn haalbaar en uit welke zal ik het meeste voldoening halen? Zo besloot ze uiteindelijk om een plan op te stellen voor een schoonheidszaak. 

Dankzij YouthStart kon ze de concrete stappen nemen richting haar droom en wist ze wat ze moest doen om haar droom waar te maken. Sinds september 2021 kun je bij het Feelgoodhuisje terecht voor pedicures, manicures, gelaatsverzorgingen, massages en nog veel meer! 

YouthStart gaf een kickstart aan haar droom!