Skip to main content

Samen kickstarten we jongeren

Word YouthStart partner

Waarom samenwerken met YouthStart?

Tijdens de YouthStart training bouwen we aan de vaardigheden en het zelfvertrouwen van de jongeren die jij ondersteunt. Gedurende 8 dagen werken zij aan hun vaardigheden, attitudes en toekomstplannen en worden ze voorbereid op de volgende stappen in hun leven. Ze zijn dan ook klaar om makkelijker aan de projecten van jouw organisatie deel te nemen, zodat jij deze met nog meer succes en impact kunt uitvoeren.

Samen staan we sterk. Laat ons dus samen nog meer werkloze jongeren helpen die op zoek zijn naar kansen om hun dromen, talenten en toekomst een kickstart te geven.

YouthStart werkt al jaren met succes samen met andere partners, dus waarom niet met jouw organisatie?

DOWNLOAD DE PARTNERBROCHUREContacteer onze projectcoördinator

Voor wie?

YouthStart is een organisatie die haar traject aanbiedt aan jongeren:

  • van 16 tot 30 jaar oud
  • die niet werken en niet naar school gaan
  • en geen diploma of maximum een diploma secundair onderwijs hebben
    (of een diploma hoger onderwijs dat niet wordt erkend in België)

Wat vinden onze partners van YouthStart?

De kracht van Youthstart ervaarde ik vooral door zelf eens bij een groep aan te sluiten. Aan het begin zag ik jongeren twijfelen aan zichzelf en aan hun project. Maar al snel zag ik jongeren met verschillende interesses en achtergronden naar elkaar toe groeien, ik zag ze samenwerken en van elkaar leren. Ik zag hoe de ene de andere motiveert om door te zetten. Op de laatste dag stelden ze dan hun project voor. En dan zag ik zelfzekerheid, fierheid en vooral veel goesting om hun leven in handen te nemen. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen.

DmitriEconomisch Huis Oostende

Als fiere partner van Youthstart en jurylid heb ik mogen ervaren hoe veerkrachtig jongeren wel zijn, wat hun achtergrond ook is. Dankzij de training van Youthstart heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe elke jongere een enorme evolutie doormaakte op nog geen maand tijd. Dit maakte een diepe indruk op mij en doet enorm deugd. Ik herken mezelf daarin. Ze ontdekten hun talenten en willen er echt iets mee gaan doen dat ook verder vorm kan geven aan hun leven. Top! Ik wil ook graag meer aandacht besteden aan het natraject van elke jongere die het certificaat behaald heeft. Hoe gaat het verder met hen? Waar kunnen we nog meer helpen? Ik geloof sterk in de kracht van elke jongere en wil graag helpen om hun realistische dromen waar te maken.

NikoGroup Daenens

YouthStart geeft alle kwetsbare jongeren kansen. Tijdens de training wordt de ondernemerszin aangewakkerd en laten de YouthStart-coaches de jongeren nadenken en praten over hun dromen en hun toekomst. Zo krijgen ze terug zicht op welke richting ze uit willen in het leven, zowel persoonlijk als professioneel. Na 8 dagen training komen ze terug op het pad dat ze willen bewandelen richting hun dromen.

AnnemiekeStad Geraardsbergen