Skip to main content

COMBO4YOU

Training & Begeleiding

Elke jongeren heeft een droom. Maar je dromen realiseren, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarvoor kun je op ons rekenen. Of je nu wilt gaan werken, opnieuw gaan studeren of starten als zelfstandige, of als je zelfs helemaal niet weet wat je wilt, het programma COMBO4YOU is een unieke ervaring!

EEN NIEUWE GRATIS FORMULE DIE EEN KICKSTART GEEFT AAN DE TOEKOMST VAN BRUSSELSE JONGEREN ZONDER WERK, EEN SAMENWERKING TUSSEN YOUTHSTART, DUO FOR A JOB, MENTORYOU & TEAM4JOB

Stap 1: een unieke training in België

Tijdens onze 8-daagse training helpen we je om een kickstart te geven aan jouw talenten en toekomst. Onze methode is uniek, ver weg van die saaie schoolbanken! Je kruipt in de huid van een ondernemer en je ontdekt hoe jij jouw troeven kan inzetten om je toekomst vorm te geven!

Tijdens de training:

 • ontdek je veel over jezelf, je talenten, je sterke punten, je zwakke punten en hoe je deze kan inzetten in de zoektocht naar jouw professionele toekomst,
 • leer je de bedrijfswereld kennen en kan je de beste optie voor jezelf identificeren,
 • ontwikkel je je digital skills zodat je overweg kan met de belangrijkste programma’s,
 • versterk je je vaardigheden: respect voor anderen, autonoom werken, creativiteit, openstaan voor nieuwe dingen, teamwork, verantwoordelijkheidszin, doorzettingsvermogen, enzovoort,
 • verken je jouw professionele toekomst en wat je echt wilt/zou kunnen doen in het leven,
 • ontvang je op de achtste en laatste dag het YouthStart-certificaat (powered by Antwerp Management School), het bewijs van jouw motivatie!

Je maakt deel uit van een groep van maximum 15 jongeren, waardoor onze aanpak heel persoonlijk is. Je wordt begeleid door 2 gekwalificeerde, dynamische en enthousiaste coaches. 

Stap 2: persoonlijke begeleiding

Van zodra je de training hebt afgerond, krijg je persoonlijke begeleiding op basis van jouw noden en wensen, namelijk professioneel mentorschap!

Mentorschap, wat is dat? We brengen je in contact met een mentor (=een professioneel actief en/of ervaren persoon die je een boost geeft bij het zoeken naar werk) die gedurende 6 maanden met jou zijn/haar ervaring, advies en wijsheid deelt. Samen met de mentor vorm je een duo en ontmoet je elkaar minstens twee keer per maand op de werkplek van de mentor of op een locatie bij één van de de mentor-organisaties. Zo kan de mentor jou helpen door zijn/haar ervaring, kennis van de arbeidsmarkt en netwerk met jou te delen. Ondertussen kan je ook trainingen en workshops voor persoonlijke ontwikkeling volgen.

Via dit programma krijg je ook de kans om in contact te komen met CEO’s en leer je zo hun bedrijven kennen. Hoe kun je dit doen? Samen met je groep ga je de uitdaging aan:

 • Je krijgt 2 halve dagen de tijd om een idee of actieplan uit te werken voor een bedrijf.
 • Dit idee of plan presenteer je vervolgens aan de CEO en/of het management en krijg je interessante feedback.

Iets voor jou?

Het programma COMBO4YOU is gratis voor jongeren die:

 • tussen 18 en 29 jaar oud zijn,
 • niet naar school gaan en maximum een diploma secundair onderwijs hebben
  (of een diploma hoger onderwijs dat niet wordt erkend in België)
 • niet werken en geen stage doen,
 • de Nederlandse taal goed onder de knie hebben.

Klaar voor de kickstart?

Ben je geen Brusselse jongere?

Ontdek onze 8-daagse training in andere steden via de onderstaande knop!

Bekijk alle trainingen