Skip to main content

Wist je dat de YouthStart training nuttig is voor elke soort jongere? Of je nu wilt gaan werken, opnieuw gaan studeren of starten als zelfstandige, of als je zelfs helemaal niet weet wat je wilt… Wel, in al die gevallen ben je aan het goede adres bij YouthStart!

“Ik weet niet wat ik wil doen!”

Als jongere is het soms moeilijk je weg te vinden en al zeker niet als je geen zelfvertrouwen hebt. Tijdens de YouthStart training leer je jezelf een pak beter kennen. Hoe? Door introspectie, maar ook door persoonlijkheidstests. Daarnaast heb je een geweldige groep jongeren én twee topcoaches die je helpen, begeleiden en ondersteunen. Je hoeft je dus nooit alleen te voelen in je zoektocht.

Vervolgens ga je aan de slag en start je een fictief bedrijfje op, gebaseerd op jouw passies en talenten die je net ontdekt hebt! Het woord “bedrijf” schrikt je misschien af, maar weet dat het bij ons niet om de eindbestemming gaat, maar om de reis die je aflegt. Dankzij dit project leer je heel wat belangrijke skills bij,  leer je in groep maar ook alleen te werken, leer je ook nog eens heel veel bij over jezelf, en nog veel meer! 

En dan komt het… dit project moet je presenteren! Maar geen zorgen, adem in en adem uit! Het lijkt enorm eng om voor een groep mensen te staan, maar hierna zal je gegarandeerd steviger in je schoenen staan en trots zijn op jezelf. Het geeft je zelfvertrouwen nog eens een boost, zeker als je de feedback en complimenten van de adviesraad hoort! 

“Ik ben op zoek naar een job die bij me past!”

De juiste job vinden is niet altijd even gemakkelijk. Het kan zijn dat je net start met je job zoektocht of dat je al enkele jobs hebt gedaan en je draai maar niet vindt. Daarom is het belangrijk om naar jezelf te kijken en wat jij graag doet, wat voor persoon je bent en hoe je dit kan omzetten naar een job die bij je past. En daar helpt de YouthStart training je bij! 

Voor jou is het project, waarbij je zelf een businessplan maakt, belangrijk omdat je zo leert hoe een bedrijf werkt, welke afdelingen er zouden kunnen zijn en welke functie jij jezelf hier ziet doen. Daarnaast kan jij jouw CV opblinken: je digitale skills worden aangescherpt, je reflecteert over je zwakke en sterke punten én je kan de YouthStart training (mét certificaat) er ook opzetten!

Wat is de volgende stap na het CV? Een sollicitatiegesprek! En daar komt de laatste dag van de training bij van pas. Je project en jezelf te presenteren, vragen van de adviesraad te beantwoorden en met hen in gesprek te gaan, dat zal je helpen bij een sollicitatiegesprek. 

“Ik heb al een project in gedachten!”

Jij bent een ondernemer. Je wilt graag je eigen bedrijf opstarten en je hebt al een idee. Of misschien wel meerdere? Dan helpen de eerste dagen je om jouw ideeën wat te klaren. Door op jezelf in te zoomen ontdek je wat je echt graag doet en hoe je dit kan omzetten in je eigen project.

Het project is voor jou een manier om je ideeën om te zetten in iets concreet: je doorloopt alle stappen die je nodig hebt om je bedrijf op te starten. Zo krijg je een zicht op hoe je zelfstandige kan worden en wat en wie je daarvoor allemaal nodig hebt. Van concept tot marketing tot boekhouding: het komt allemaal aan bod! 

En dan is er natuurlijk de presentatie van je project. Er is geen betere test voor je pitch dan deze te presenteren voor een adviesraad van professionals. Zij geven je waardevol advies, tips en feedback. Misschien zijn er wel dingen waaraan je nog niet had gedacht? Of misschien leg je wel een connectie met één van de professionals die later zeker van pas zal komen?

Dus, waarom twijfel je nog om de training te volgen? Het zijn slechts 8 dagen én het is volledig gratis. En je neemt er sowieso iets uit mee: zelfvertrouwen, belangrijke skills, connecties of gewoon een leuke ervaring. Of allemaal! Dus schrijf je snel in en laten we er samen voor gaan! 

Leave a Reply