Skip to main content

25 JAAR YOUTHSTART

YouthStart viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. En dat willen we graag samen met u vieren, omdat  u een belangrijke rol speelt, of heeft gespeeld, in ons verhaal. Daarom nodigen we u graag uit op 13 november 2023 om samen met ons de resultaten te vieren, en een vooruitblik te krijgen op de  volgende 25 jaar.

Het programma

We starten de dag met de YouthStart Community, speciaal voor zij die, nu of in het verleden, hun schouders onder YouthStart zetten of hebben gezet: oprichters, sponsors, teamleden, partners, jongeren, enzovoort. 

We starten om 15u met een interactieve sessie waarin we het verhaal van YouthStart vertellen en de belangrijkste mijlpalen uit ons 25-jarig bestaan aan de hand van leuke anekdotes presenteren en belangrijke stakeholders in de bloemetjes zullen zetten. We nemen jullie ook mee in onze visie voor de toekomst. Aansluitend voorzien wij een feestelijk moment rond de birthday cake voor jullie, onze YouthStart Community om te connecteren met elkaar. De gelegenheid ook om persoonlijk kennis te maken met onze YouthStarters en hun verhaal te ontdekken. 

Om 18u verwelkomen we jullie graag op de officiële slotceremonie i.s.m VBO, met inspirerende speeches van Gaëtan Hannecart (Voorzitter YouthStart) en Pieter Timmermans (CEO FEB/VBO). 

De slotceremonie rondt voor de VBO ook op feestelijke wijze hun initiatief “Young Talent in Action XXL 2023” af. Op 13 november verwelkomen we gezamenlijk rond 500 jongeren -leerlingen, studenten, ondernemers en starters en jonge ondernemers op action labs, workshops en inspirational talks, om deze jongeren te inspireren en  helpen in hun toekomst te investeren.

Tijdens de Closing Ceremony zullen ook enkele van onze jongeren in gesprek gaan met CEO’s en politici, waar ze het zullen hebben over belangrijke thema’s en problematieken op de arbeidsmarkt. Hier komen relevante topics voor de kanszoekende jeugd in België aan bod en brengen we verfrissende inzichten over waar deze jongeren enthousiast voor worden. 

Aansluitend, vanaf 19u verwelkomen het VBO en YouthStart u op een Networking Reception waar u volop kan deelnemen aan een  inspirerende uitwisseling van gedachten met jongeren en de andere genodigden en partners.  

Een samenwerking tussen
VBO & YouthStart

Voor dit evenement bundelen we de krachten met VBO op een gezamenlijk evenement: Young Talent in Action XXL.

Een mooie, complementaire samenwerking met  hetzelfde doel:  jongeren en bedrijfsleiders in contact brengen met elkaar en elkaar inspireren, naar een betere toekomst.

Website YTiA XXL

Overzicht programma

  • 14u30: ONTVANGST

  • 15u – 17u30: YOUTHSTART COMMUNITY
    – Viering 25 jaar met birthday cake

  • 18u – 19u: CLOSING CEREMONY
    – In samenwerking met VBO

  • 19u – 21u: NETWORKING RECEPTION

Locatie

VBO & BOZAR, Ravensteinstraat te Brussel