Skip to main content

Jouw CV: het eerste contactpunt tussen jou en een potentiële werkgever. Daarom is het belangrijk dat je meteen een goede indruk maakt. Volg onderstaande tips en verhoog zo je kansen op die ene job!

1. Maak je cv kort & krachtig: De eerste keer dat je CV wordt bekeken, zal dit maar enkele seconden duren. De eerste indruk is enorm belangrijk. Zorg dus zeker dat het er niet rommelig uitziet en probeer het te beperken tot één pagina.

2. Begin met je persoonlijke gegevens: Ze moeten na het lezen van je cv natuurlijk wel weten hoe ze jou kunnen contacteren. Begin je CV dus met je persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en gsm nummer.

3. Schrijf een korte persoonlijke pitch: Een CV is een reflectie van jou, daarom plaats je bovenaan best een korte samenvatting. Je stelt jezelf in enkele zinnen voor en legt uit waarom je perfect zou zijn voor de job.

4. Het oog wilt ook wat, maar niet te veel: Je wilt eruit springen met je CV, maar overdrijf niet met het design en houdt het professioneel. Word heeft zo heel wat professionele, personaliseerbare CV’s. 

5. Van het verleden naar het nu: Werk bij je ervaringen en studies steeds omgekeerd chronologisch. Dit betekent dat je jouw meest recente ervaringen of studies bovenaan zet.

6. Pas je CV aan aan de job: Leg de vacature zeker naast je als je je CV schrijft. Kijk dan wat belangrijk is: talenkennis, rijbewijs, soft & hard skills. Zorg dat je CV zo goed mogelijk aansluit, zonder te liegen natuurlijk… 😉

7. Vergeet de spellcheck niet: Een spelfout kan je al snel de das omdoen… Dus lees nog eens extra goed na voordat je je CV verstuurd! 

8. Doe de test: Laat je CV ook eens nalezen door mensen in je omgeving en vraag hun advies voor zowel vorm als inhoud.

Ziezo, met deze tips ben je klaar om een CV te schrijven waarmee je misschien wel jouw droomjob krijgt… Veel succes met solliciteren!

Leave a Reply