Skip to main content

Onze organisatie bestaat uit 11 mensen, 11 mensen met een compleet ander verhaal en pad. En toch zijn we er allemaal in geslaagd een job te vinden die we graag doen! Hier is het advies voor een gelukkige toekomst van 5 van onze medewerkers:

Margot (Marketing & Communication Manager)

Ik was zelf (nog niet zó lang geleden) een beetje verloren op het moment dat ik belangrijke keuzes moest nemen. Ik had heel wat interesses, maar kon ik daar iets mee doen? Wou ik daar iets mee doen? En dan heb ik mezelf maar gewoon gesmeten, geprobeerd en geëxperimenteerd.

Heb ik onderweg verschillende keren afgehaakt en gefaald? Wees daar maar zeker van! Vind ik het nu jammer dat ik tijd verloren heb door dingen te doen die uiteindelijk helemaal niks voor mij waren? Eigenlijk niet, want dat heeft me de kans gegeven om te ontdekken wat ik graag doe én waar ik goed in ben! Ben ik al op het punt dat ik wil zijn? Nee, maar ik kom er wel, daar ben ik zeker van! 

Dus, mijn tip: Blijf gaan, probeer, heb geen schrik om op je gezicht te gaan.

Philip (Project Coordinator)

Studeren was mijn ding niet. Voor mij was dit eerder een noodzakelijk kwaad. Toch wist ik dat het behalen van een diploma mijn ticket voor de toekomst zou zijn. Ik heb doorgezet en mijn diploma behaald. Met vallen en opstaan ben ik dan in het bedrijfsleven aan de slag gegaan tot ik uiteindelijk de job van mijn leven gevonden had. Ik ben uiteindelijk in een job terecht gekomen waarin ik mijn creativiteit kwijt kon in combinatie mijn mijn hobby, nl. reizen. Ik heb uiteindelijk gedurende jaren ervaringen kunnen opdoen in het buitenland. Zo heb ik ook de kans gehad om toffe mensen en andere culturen te leren kennen.

Mijn tip is ; Ga op zoek naar wat je zelf wilt, leg de lat niet te hoog zonder je ambitie te verliezen, durf te experimenteren wanneer je nog jong bent, geef nooit op en je zal vroeg of laat gelukkig zijn met wat je doet. 

Lieke (Project & QA Manager)

Zelfkennis is de start van alles. Hou van jouw persoon, jouw authentieke “ik” en laat je niet van de wijs brengen door anderen. 

Geef je de tijd om jezelf te ontdekken en laat je daarin ook begeleiden indien nodig. Zeer belangrijk om jouw eigenheid en waarden steeds voorrang te geven, en vooral naar terug te grijpen in moeilijkere en/of uitdagende situaties.

René (CEO)

We houden vaak vast aan gewoontes. We doen graag wat we altijd deden omdat dit de gemakkelijke weg is. Maar is het ook de leukste en beste weg voor jou?

Mijn tip “think out-of-the-box” – sta open voor verandering, sta open voor een nieuwe, een andere aanpak

Delphine (Customer Care Manager)

Tijdens mijn carrière ben ik verschillende keren van job veranderd en dat is gelukkig altijd goed gegaan. Ik deed het niet zomaar, van de ene op de andere dag. Ik neem graag mijn tijd voor ik beslissingen maak en de sprong waag. Daarvoor deed ik altijd beroep op loopbaanbegeleiding, soms voor individuele ondersteuning (zoals Forem), maar wat mij het meeste hielp was de groepsondersteuning. Het feit dat je je zorgen met andere kan delen en samen oplossingen kunt vinden, is zo verrijkend. De andere deelnemers deden me nadenken over andere carrières, waar ik zelf nooit aan zou gedacht hebben. 

Voordat ik me echt klaar voelde om van sector te veranderen, wilde ik er ook zeker van zijn dat ik van mijn nieuwe job kon genieten. Ik begon dan ofwel met een tijdelijk of vervangingscontract van 2 à 3 maanden, ofwel door één of meerdere mensen te bellen of te ontmoeten die de baan hebben, ofwel door eerst vrijwilligerswerk te doen in de organisatie waar ik zou willen werken. Dit alles heeft het voordeel dat je bekend en erkend wordt door mensen in de sector, omdat dit een grote invloed kan hebben op je sollicitatieproces en je kansen vergroot.

Dit is hoe ik het doe… Ik hoop dat het je wat ideeën of inspiratie heeft gegeven!

Leave a Reply