Skip to main content

Een tijdje geleden kon je al tips van 5 van onze medewerkers ontdekken, nu is het tijd dat de andere 5 ook hun advies met je delen! Weet je het even niet meer en heb je nood aan een kleine boost? Ontdek onze tips!

Lieve (Training & Coordination Manager)

Mijn tip? YOLO : je leeft maar 1 keer, dus ga voor wat je écht wil, los van allerlei verwachtingen uit je omgeving… Als je ergens ongelukkig bent, dan moet je veranderen. Op het einde van je leven mag je geen spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt. Durf dus te veranderen wanneer het nodig is!

Sarah (Marketing & Communication Manager)

Voor mij is zelfvertrouwen het belangrijkst. Welke studies je ook volgde, of als je geen studie volgden, welke cijfers je ook behaalde, het bepaalt helemaal niet wie je bent en wat je kan bereiken. Alleen door door zelfvertrouwen kan je dat stapje verder gaan en je dromen waarmaken. En met de YouthStart training helpt je dat zelfvertrouwen terug te vinden en de deur te openen naar heel wat mogelijkheden.

Lena (YouthStart Ambassador)

De meeste mensen zoeken na hun schooltijd naar een job.  Liefst hun droomjob.  Niets verkeerd mee.  Maar we vergeten dat we ook onze eigen job kunnen MAKEN door te beginnen als zelfstandige.  Stel dat je droom is om tuinwerk te doen en om in de gezonde open lucht de tuinen van mensen mooier te maken.  Het is een goed idee om na school te gaan werken in een tuinaanlegbedrijf zodat je de kneepjes van het vak leert.  Maar misschien zal je na verloop van tijd ondervinden dat je baas niet slimmer is dan jij ☺, en dat je voor jezelf wil beginnen.  Dan zal de YouthStart training die je volgde van pas komen ! 

Catherine (Director Fundraising & Partnerships Management)

Het belangrijkste advies dat ik zou willen geven is om jezelf te vertrouwen of te leren vertrouwen. Soms zien we alleen wat we missen en niet alles wat we hebben. Aarzel niet om hulp te zoeken als je dat nodig vindt. Omring jezelf met positieve en zorgzame mensen.

Jezelf leren kennen, je dromen en talenten ontdekken, is volgens mij de tweede stap. Dit geeft je de passie en de energie om je plannen te waar te maken, zelfs als er obstakels in de weg staan.

Durf te experimenteren en te ondernemen. Dat is de beste manier om te leren. Vergeet niet je successen te vieren en leer van je fouten.

Marc (Director Training & Partner Projects)

Toen ik pas afgestudeerd was, dacht ik absoluut een job te moeten vinden in wat ik gestudeerd had. Toen dit tegenviel wist ik niet goed wat ik dan moest doen. Ik bleef te lang in de richting van mijn studies zoeken en kwam uiteindelijk terecht in een functie waarin ik niet gelukkig werd. Later zou ik nog vaak van job veranderen tot ik eindelijk de job van mijn leven kon beginnen.

Mijn tip: durf verder zoeken en denken dan wat direct te rapen valt of voor de hand ligt. Geluk in een job is belangrijk en dit kan alleen als je iets met passie en vanuit je talenten kan doen.

Serge (Project Coordinator)

Zelfvertrouwen is enorm moeilijk en toch is het dé sleutel tot professioneel en persoonlijk succes. Het is waardevol en moet ontwikkeld worden.

In de YouthStart training wordt je zelfvertrouwen aangewakkerd. En het geeft je ook tools en technieken om je vertrouwen in jezelf te vergroten. De YouthStart trainers tonen een groot engagement, geven duidelijk uitleg en helpen je om je motivatie terug te vinden: of je nu op zoek bent naar een baan, een stage of een terugkeer naar school.

Eén tip: schrijf je in!

Leave a Reply