Skip to main content

De training die jou een kickstart geeft

Ik weet niet wat ik wil doen

De gratis YouthStart training

Ik weet niet wat ik wil doen! Ik weet niet wat ik wil studeren! Ik weet niet of ik al wil gaan werken!”, herken jij jou hierin? Het is moeilijk om te beslissen of je verder wilt studeren, beginnen werken of voor jezelf iets op te starten als je niet goed weet wie je bent en je geen zelfvertrouwen hebt. Daar kan YouthStart jou bij helpen. Tijdens de training leer je jezelf een pak beter kennen en dit met behulp van een eigen project! Je begint met het ontdekken en verkennen van jouw passies, dromen en talenten. Daarna begeleiden twee coaches je om hiermee aan de slag te gaan. 

Via persoonlijkheidstests zal je jouw sterke en zwakke punten leren kennen. Daarnaast leer je nog een heleboel praktische dingen, zoals digital skills, boekhouden en marketing. Deze skills zijn heel belangrijk om te ontdekken waar je goed in bent en wat je graag doet. Als laatste onderdeel van de training stel jij jouw businessplan voor aan een jury. Dit is een grote stap, maar je zal hierna steviger in je schoenen staat en trots zijn op jezelf. Je zelfvertrouwen groeit en bloeit! En dat kan je aantonen aan andere met het erkende YouthStart-certificaat powered by Antwerp Management School en HEC Liège.

Ben jij dus nog op zoek naar wat je wilt doen: een opleiding volgen, een job vinden of zelfstandige worden? Youthstart geeft je een duwtje in de rug om de baas van je eigen leven te worden!
Schrijf je nu in voor onze gratis training!

VIND EEN TRAINING IN JE BUURT

Iets voor jou?

De YouthStart training is een gratis training voor jongeren:

 • van 16 tot 30 jaar oud
 • die niet werken en niet naar school gaan
 • en geen diploma of maximum een diploma secundair onderwijs hebben
  (of een diploma hoger onderwijs dat niet wordt erkend in België)

Tijdens de training

 • Leer je jouw talenten kennen
 • Ontdek je wat jouw sterktes & zwaktes zijn
 • Kom je te weten wat je onmiddellijk en in de toekomst wilt doen
 • Ontwikkel je jouw eigen project
 • Leer je jezelf en jouw project presenteren
 • Scherp je jouw basiskennis en vaardigheden aan
  (digital skills, soft- en hard skills)
Schrijf je in

Hoe ziet de training eruit?

DAG 1

Ik start mijn zoektocht naar wie ik ben en wat mijn talenten en passies zijn.

DAG 2

Ik denk na over over mijn droomproject dat volledig bij mij en mijn interesses past. 

DAG 3

Ik droom over mijn project, maar vergeet niet dat er ook een praktische kant is waar ik rekening mee moet houden. 

DAG 4

Mijn project krijgt steeds meer vorm, zo leer ik wat ik graag en minder graag doe en hoe ik dit duidelijk kan verwoorden.

DAG 5

Ik focus me op de sterktes en leer omgaan met de zwaktes van mezelf en mijn project.

DAG 6

Mijn toekomst krijgt concreet vorm. Ik weet wat ik wil doen met mijn leven.

DAG 7

Ik leer mezelf en mijn project te presenteren, ik werk aan mijn verbale en non-verbale communicatie en straal zelfvertrouwen uit.

DAG 8

Ik presenteer mijn droomproject voor een publiek en ontvang het YouthStart certificaat!

Ontdek het verhaal van Zoë

Zoë was net afgestudeerd van de middelbare school en had helemaal geen idee wat ze in ze hierna wou doen. Met een tussenjaar hoopte ze te ontdekken hoe haar toekomst eruit zou zien. Ze volgde de YouthStart training in de hoop dat deze haar kon helpen bij het maken van deze moeilijke keuze. Het enige wat ze wist, is dat haar passie écht wel bij kunst ligt.

Met weinig zelfvertrouwen begon ze aan de YouhtStart training. Hier werkte ze een plan uit om een winkel op te richten, waarin ze haar eigen kunstwerken zou verkopen. Stilletjesaan kreeg ze meer zicht op wat ze in te toekomst kon én wou doen. 

De YouthStart training gaf haar een duwtje in de goede richting, Zoë tekende en schilderde verder en hield een jaar na de YouthStart training haar eerste expositie. Ze besloot ook om terug naar school te gaan: een opleiding tot Concept Artist bij Syntra. 

YouthStart gaf een kickstart aan haar toekomst!