Skip to main content

Jeugdvrijwilligerswerk is belangrijk omdat je hierdoor een aantal vaardigheden op kan doen die zeer nuttig zijn en die zeker gewaardeerd worden bij het zoeken naar een baan. Denk bijvoorbeeld maar aan samenwerking, leiderschap, creatief en probleemoplossend denken. Het biedt jongeren niet alleen ruimte om hun vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om zelfvertrouwen te krijgen.

Wist je dat mensen die gepassioneerd zijn door vrijwilligerswerk, duizenden mogelijkheden hebben? Wist je dat vrijwilligerswerk de start kan zijn van een nieuwe fase in iemands carrière?

 

Wat zijn de voordelen van vrijwilligerswerk?

  • Sociale voordelen

Of je nu introvert of extravert bent, het vrijwilligerswerk kan voor jou iets betekenen. Je leert er nieuwe vrienden kennen, je schaaft je sociale vaardigheden bij, of vergroot ze, en je gevoel van eigenwaarden en zelfzekerheid verbetert!

  • Persoonlijke voordelen

De opwinding, het goede gevoel dat je iets nuttig hebt gedaan en de erkenning door anderen, dat zijn allemaal dingen die positief kunnen bijdragen aan je zelfbeeld en dus ook je welzijn!

  • Carrière voordelen

Vrijwilligerswerk kan je helpen je carrière een boost te geven. Je kan veel soft skills en ervaring opdoen die een extra voordeel kunnen zijn wanneer je op zoek gaat naar een baan.

Ik ben werkloos: mag ik vrijwilligerswerk doen?

Ontvangers van een werkloosheidsuitkering moeten voor informatie contact opnemen met hun werkloosheidsbureau (VDAB of Actiris).

Als zij niet binnen twee weken antwoorden, betekent dit dat de activiteit is toegestaan.

Leave a Reply